Beetbox Soft September

Hoi! Daar zijn we weer met de Beetbox Soft van September. Spannende en onzekere tijden voor ons allemaal, precies daarom doen we elke maand ons best om kritisch te zijn en er wat moois van te maken.

Wat zit erin? Elke maand een pakje shads is een beetje saai dus we zijn maar eens het diepe in gedoken met haken en technieken. We hebben er echt wel even over nagedacht en onderzoek gedaan bij enkele van onze leveranciers. Belangrijk is altijd om onszelf de vraag te stellen “wat vinden wij er zelf van?” en daarom hebben we de volgende technieken ingekocht.

Gamakatsu Warning Shot: Een speciale skirted jig, uit Japan, die rechtop staat op de bodem. Wij zijn fan van skirted jigs en ga je nog vaker terug zien. Vis deze met kreeftjes, worms of creatures. Laat hem zwemmen of op de bodem staan, wij weten zeker dat vissen er op gaan aanvallen.

Berkley Snap Jig: Deze is even wennen maar wel bijzonder. Het geeft je shad een meer zwevende actie als je deze goed vist gaat de bait meer glijdende onverwachte bewegingen maken. Op plekken waar veel gevist gaat worden kan deze zeker dressuur doorbreken. De maat die in de box zit vissen wij graag met wat grotere soft-baits, (zitten in de box)

Wacky Rigs maken: Bijzondere techniek, maar perfect om heel secuur op jacht te gaan naar de grote vissen. Er zit een pakje Wacky haken in van een van de beste Japanse merken die er zijn, Nogales. Samen met de Spro nail sinkers kan je mooie rigs maken. Wil je weten hoe je zo’n rig vist kijk dan even het filmpje van onze vrienden van De Vistechnische Dienst.

De Softbaits van deze maand komen van het merk Reins. Een Japans merk waar we graag mee werken. Kwaliteit, design en heel goed om vis mee te vangen. De 4″ Bubbring Shaker kan je prima vissen op de wacky haak met de nail sinker, pas op voor de keiharde aanbeten! De Ring Craw kan je ook wacky vissen. Nog beter misschien is ze te riggen op de Bottom Jigs van Spro samen met de Gamakatsu Offset haken. Cheburashka Style. Je vind deze ook in je box. Als je echt lef hebt rig je er een op de Warning Shot.

Veel plezier met deze box en deel je vangsten op Social Media #beetboxsoft